marssi

Rantakaarinoiden lyhyt historia

Partiolippukunta Rantakaarinat perustettiin vuonna 1963, kun laajalle levinnyt lippukunta Kaarinan Sädetytöt jakautui alueittain kolmeen osaan. Rantakaarinat aloitti Kaarinassa ensimmäisenä tyttölippukuntana ja toiminta oli hyvin suosittua. Reilussa parissakymmenessä vuodessa Rantakaarinat paisuikin yli 200 jäsenen lippukunnaksi, joka kokoontui viidellä eri kololla.

Valtavan lippukunnan ylläpitäminen ei ollut kovin käytännöllistä. Siispä Rantakaarinoista erkaantui vuonna 1986 kolme lippukuntaa: Kaarinan Korpiklaani, Kuusiston Linnanseidat ja Rajakivenkiertäjät. Vanhaa nimeä kantava Rantakaarinat jatkoi toimintaansa Kaarinan keskustan alueella ja kolon paikaksi vakiintui Kaarinan seurakuntatalo (nyk. Kaarinan kirkko). Jakaantumisen jälkeen muodostuneet lippukunnat ja muut alueen lippukunnat ovat tehneet paljon yhteistyötä. Nykyäänkin lähialueen kymmenen lippukunnan eli Kymmenysten johtajat kokoontuvat kuukausittain ja yhdessä järjestetään joka vuosi erilaisia tapahtumia kuten leirejä ja partiotaitokisoja.

Tällä hetkellä Rantakaarinat on aktiivinen vajaan sadan jäsenen lippukunta. Historiaa kunnioitetaan, mutta aina on tilaa myös uusille ideoille ja tempauksille. Vuodesta 2005 lähtien lippukunnan toimintaan ovat olleet tervetulleita niin tytöt kuin pojatkin. Pari vuotta sitten kohderyhmä laajeni jälleen, kun lippukunnassa aloitti myös alle kouluikäisille ja heidän perheilleen suunnattu perhepartio.

Nyt, vuonna 2019 lippukunnassa toimii 8 ryhmää: Myrskypennut, Liito-oravat, Kisut, Pinkit Sukat, DiscoPavut, LuAtikanat, Kuukkelit ja perhepartiolaiset.

Psst… Lippukunnan 50-vuotisjuhlavuonna julkaistiin juhlakirja Tietoa, taitoa, tyylikkyyttä! Rantakaarinat 1963–2013, jossa lippukunnan historiasta kerrotaan enemmän. Ota yhteys omaan ryhmänjohtajaan tai lippukunnanjohtajaan, jos haluat hankkia kirjan omaksesi!